);

Sorry, this entry is only available in english For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A következő webináriumon két nagyon érdekes témáról lesz szó. Bepillantást nyerhettek a rövid ellátási lánc gyakorlatába és megismerkedhettek egy olyan magyar fejlesztéssel, ami a kártevők elleni védekezésben segíti a gazdákat.

A tudatos fogyasztók körében egyre népszerűbbé válik a helyi, termelői áruk vásárlása például kosárközösségekben vagy termelői piacon. Nem véletlenül, hiszen így jó minőségű, friss és ellenőrizhető forrásból származó termékekkel láthatják el a családot. A helyi termékek vásárlása számos más előnnyel is jár, egyrészt jelentősen lerövidíti az értékesítési láncot, másrészt segíti a vidéki termelők gyors piacra jutását. Így alakul ki az úgynevezett rövid ellátási lánc (REL), azaz közvetlenül a termelőtől – vagy minimális köztes szereplő bevonásával – történő értékesítés.

Egy többszörösen díjnyertes magyar startup valós idejű, lokális, megbízható adatok szolgáltatásával segíti a gazdákat a kártevők elleni védekezésben, hogy hatékonyan, megfelelő időben és optimalizált permetszer kijuttatás mellett vegyék fel sikeresen a küzdelmet a rovarok ellen, ezzel hozzájárulva a fenntartható mezőgazdasághoz. A kenyai teszt farmon többek között olyan kártevőkre adaptálják a rendszert, amik egyelőre még Magyarországon és Európában nincsenek jelen, de a világ többi részén már hatalmas károkat okoznak.

Ha szeretnétek többet tudni ne hagyjátok ki a Kislépték ’Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete’ és a Smapplab előadását.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2021. december 10. 16:30 -18:00.

Regisztráció: https://eneet-project.eu/hu/webinars/